Борисов разговаря с членове на кризисния щаб на Перник

16:11, 24 дек 19 25 3291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината, съобщиха от Министерски съвет. Борисов е бил информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района.

На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на града Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов.

Включиха Владайската река към язовир "Студена"

Още днес започва обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. За целта ще се направят изкопи през около 150-200 м. в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение. На 27 декември на р. Владая ще се постави табела, че изграденото съоръжение за отклоняване на водата към яз. „Студена“ е временно, до преминаване на бедствието.

Сблъсъци между протестиращи и полицаи в Перник

Премиерът Борисов беше информиран и за предстоящия монтаж на разходомери на събирателна тръба след „Врелото“, на р. Кладница, на р. Матица, в участъка между Чуйпетлово и Боснек, на шахтата след ВЕЦ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама