Колко е инвестирала Столична община за площадки и игрища през 2019 г.?

15:13, 23 дек 19 25 2078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Общо 1,8 млн. лв. е инвестирала Столичната община през 2019 г. в спортни площадки и игрища", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при откриване на футболно игрище с изкуствена тревна настилка в район "Кремиковци", кв. "Ботунец".

"Една от целите на София - Европейска столица на спорта е развитието на масовия спорт. Това футболно игрище е ясно доказателство за цялата посока, в която работим - изграждане на условия за масов спорт, особено за децата и младите хора", каза кметът Фандъкова, цитирана от БТА. Тя съобщи, че през тази година общината е изградила общо 16 спортни площадки, от които 12 игрища за футбол, които се намират в по-голямата си част в населените места около София.

Фандъкова каза, че на спортната площадка в "Ботунец" могат да играят децата в района и местния футболен отбор. Той ще има ангажимента да отваря площадката за децата и за членовете на клуба. "Спортът значи повече здраве и превенция срещу негативни явления, затова Столичната община и догодина ще насочи усилията си за развитие на спорта", подчерта кметът.

"През 2020 г. ще продължим инвестициите в спортна инфраструктура, както с площадките на открито, така също и в спортните зали", добави Фандъкова. Кметът съобщи, че за догодина има заложени средства за приключване на строителството на басейна и ремонта на физкултурния салон на 30-то училище в район "Възраждане", физкултурния салон в училище номер 100 "Найден Геров" в район "Сердика", както и изграждане на спортна зала във Френската гимназия. До 2021 г. сме поели ангажимента да няма училище без физкултурен салон, каза столичният кмет. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама