Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

15:13, 21 дек 19 / Политика 25 3422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За съжаление, има такива случаи, когато едно некадърно управление е довело до това, така премиерът Бойко Борисов коментира пред „Дарик радио“ водната криза в Перник. 

Според него управлението на ВиК-Перник е некадърно. На въпрос ще бъде ли потърсена отговорност от по-висшестоящо лице, като например министър, Борисов заяви, че в България има десетки ВиК дружества, в които работят десетки хора по канализацията и водоснабдяването на различните градове и села. Съответно, няма как министри да носят отговорност за управлението на всички тези дружества.

Перник обявява бедствено положение заради кризата с водата

Премиерът каза още, че в Перник днес е изпратена техника, която да сондира почвата с цел проверка на залежите от подпочвени води.

„Предупредил съм, че няма да има празници, ще се работи. Предупредил съм работниците, че ще получат повече пари, но няма да почиват на тези светли празници. Трябва да разделим питейната от промишлената вода“, посочи министът-председателят.

За президента Румен Радев той заяви, че се държи като опозиционен лидер, а не като обединител на нацията. “Той говори за собствената си държава, като президент на чужда държава, която има враждебно отношение към България. Като излезе в чужбина говори само добре, а като се изказва тук, освен критика към правителството друго няма. Той не е казал една дума срещу БСП", заяви Борисов. 

Горанов: България може да замени лева с еврото през 2023 година

По отношение на чакалнята за еврозоната Борисов коментира: "Тази година стрес тестовете на българските банки минаха успешно. Подготвили сме документите, всичко върви както трябва, просто по тази тема сме по-тихи, защото никога не е прието да се говори така за банковите институции. В петък имах среща с Кристин Лагард, шефът на Европейската централна банка, и тя каза, че се движим по план. Края на април имаме надеждите, че това ще се случи", заяви Борисов. 

"Зелената сделка" на Европа показва, че трябва да мислим с какво трябва да заместим въглищата, дали с газ, дали с ядрена енергия. Президентът Тръмп прати 11 експерти на "Белене", които да се уверят с очите си, че това, което съм им казал, е вярно", заяви Борисов относно "Зелената сделка" на Европа и въглищата. 

"Виждаме големи възможности и в "Белене", и в "Козлодуй", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама