Платените паркинги в големите търговски магазини лъжат

15:10, 20 дек 19 25 1996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Асоциация за защита на потребителите алармира, че големите търговски магазини и моловете масово заблуждават клиентите с платените  паркинги. Всички трябва да бъдат много внимателни особено покрай коледното и новогодишното пазаруване. Повечето центрове предлагат два часа безплатен паркинг, но това не е точно така, алармираха от Асоциацията за защита на потребителите.

Те са направили проучване за това как се разбират от хората написаните условия за паркиране на следния текст в голям мол в София:

Престой до 2 часа – безплатен паркинг
Престой от 3 до 5 часа- 2 лв./час с включено ДДС
За всеки час след 5-ия- 4 лв./ час с включено ДДС
След десетия час – 6 лв./ час с включено ДДС

Посочените тарифи са с натрупване

Над 90% от анкетираните не прочитат до край условията. Те остават с впечатлението, че независимо колко е престоят им, първите 2 часа са безплатни. Само 10% са раздвоени колко точно дължат след третия час.

„Моловете в София заблуждават потребителите, опитвайки се всячески да спрат неправомерното паркиране от съседни офис и жилищни сгради. Но по този начин вредят на потенциалните си клиенти, който пазаруват и си оставят парите в търговските обекти. За нас поднесената информация за паркиране е заблуждаваща и Комисията за защита на потребителите трябва да извърши проверка на обектите“, призовават от Асоциацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама