Кубрат Пулев стана офицер от резерва

13:44, 18 дек 19 / Спорт 25 5197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-успешните български състезатели в професионалния и аматьорския бокс Кубрат Пулев беше повишен от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените сили на Република България.

Снимка: БГНЕС

Церемонията се състоя днес, 18 декември, в зала Тържествена на министерство на отбраната в присъствието на министрите Красимир Каракачанов и Красен Кралев, предава БГНЕС.

Пагоните му бяха връчени от министърът на отбраната Красимир Каракачанов в присъствието на заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и вицеадмирал Емил Ефтимов, представители на Министерството на младежта и спорта и други официални гости.

„Пожелавам му още много успехи. Лично аз, надявам се и всички вие, ще бъдем горди с всяка негова победа, защото ще знаем, че неговият противник е бит и мачкан от български офицер“, подчерта министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петров връчи на лейтенант Кубрат Пулев знак за принадлежност към Въоръжените сили на Република България.

Снимка: БГНЕС

„С голямо удоволствие изрекох думите „Служа на Република България“. За мен те не са просто част от протокола, а ги казвам от сърце и душа. За мен е чест, престиж и авторитет да бъда част от Българската армия, независимо с какъв чин“, заяви в отговор лейтенант от резерва Кубрат Пулев, съобщиха от Министерството на отбраната. 

„Искам да ви благодаря затова, че сте пример за останалите военнослужещи и цивилни. Това, което правите, издига нашия престиж като Въоръжени сили. Постиженията в Китай това лято показват, че във Въоръжените сили има спортисти, които са на световно ниво. Пожелавам ви нови успехи догодина, които разбира се означават и повече усилия“, заяви Каракачанов.

„Следващата година заедно да празнуваме световната титла на Кубрат Пулев и олимпийската титла на Ивайло Иванов“, каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Кубрат Пулев има забележителна кариера в тежката категория на аматьорския и професионалния бокс. 

Първия си медал при мъжете от Световно първенство в категория +91 кг печели през 2005 г. в Китай. Пулев стана и официален претендент за световната титла на Владимир Кличко, версия IBF. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама