Маринов твърди, че с Гешев работят в отличен синхрон

12:44, 18 дек 19 / Политика 25 2128 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Вътрешният министър Младен Маринов поздрави Иван Гешев за встъпването му в длъжност като главен прокурор. „До днес работихме в отличен синхрон, резултатите са видими. Мисля, че така трябва да продължи“. Според него назначаването на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ също няма да създаде проблем, защото и той „не е нов човек“. Маринов е на мнение, че за да се справя държавата с престъпността, то постоянно трябва да се сменят и подходите на действие.

Върховният административен съд миналата седмица е отменил разпоредба за работното време, дежурствата и почивките на служителите на МВР. Част от отменените текстове касаят общия брой часове за извънреден труд при бедствия и извънредни ситуации, разпределянето на работните смени в графиците, сумарното изчисляване на работното време за служители, работещи на ненормиран работен ден.

Наредбата ще бъде публикувана за ново обществено обсъждане. Маринов заяви, че МВР ще се съобрази изцяло с мотивите на съда. „Предлагаме отстраняване на слабостите, за да бъде приета нова наредба, защото тя регулира разпределение на работното време на служителите в системата на МВР“, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама