Автобусните превозвачи са в протестна готовност

08:40, 17 дек 19 25 2017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на месеца автобусните превозвачи са в протестна готовност. Те искат
освобождаване от тол таксите и поправки в закона за автомобилните превози. Настояват и за борба с нерегламентирания превоз.

"През последните години вече има над 3000 превозни средства, които извършват нерегламентиран превоз", посочи Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, пред bTV.

13 януари е датата, която сме обявили за ефективен протест, ако до тогава не бъдат решени проблемите. Едно от исканията ни е да се инкриминира нерагламентираният превоз на пътници”, каза още Магдалена Милтенова.

Според нея трябва да бъде приет Закона за автомобилните превози, защото той е изключително важен за развитието на бранша. "Трябва да видим политическа воля за решаване на проблемите", смята Милтенова. По думите й държавата трябва да има нормална политика по отношение на транспорта, която за съжаление липсва.

Аврамова: Тол таксите не са проблем за автобусните превозвачи

"Имаме проблем с администрацията, има забавяне по веригата, което води след себе си още по-сериозни проблеми", отбеляза Магдалена Милтенова.

„Браншът се е свил до минимум, населените места масово остават без транспорт, предприетите действия на чисто административно ниво не водят до никакви резултати”, посочи още тя. По думите й трудно се намират и шофьори, тъй като заплащането не е достатъчно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама