Google няма да поддържа нови телефони в Турция

20:20, 16 дек 19 / Свят 25 2213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Технологичният гигант Google няма да лицензира нови мобилни устройства за турския пазар без значение от производителя им, предаде „Ройтерс”. Причината е сблъсък на компанията с местната комисия за защита на конкуренцията.

Google отнесоха глоба в размер на 17,4 млн. долара през септември след оплакване на руснаците от „Яндекс”, че смартфоните с одобрения от американската компания вариант на операционната система Android са с фиксирана услуга за търсене в интернет и потребителите нямат начин да я променят. Впоследствие комисията наказа компанията с още по 0,05% от дневния оборот в рамките на 60 дни с намерението при неизпълнение да наложи още по-строга санкция, предава bTV.

ЕК с ново разследване на Google

„Информирахме нашите бизнес партньори, че няма да можем да работим с тях по нови телефони за турския пазар”, казват от Google в официално съобщение по темата. В него се твърди, че съществуващите в момента устройства ще останат на пазара и приложенията им ще работят нормално. Според специализирания сайт „Джи Ес Ем Арена”, обаче, е възможно обновленията по сигурността за смартфоните и таблетите да бъдат спрени.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама