Още няма яснота за водния режим в Перник (Обновена)

10:25, 16 дек 19 25 2933 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 06:50, Обновено в 10:25

 

Все още няма яснота кога ще бъде въведен новият по-строг воден режим в Перник. Днес все още действа старият, при който водата се пуска на перничани от 5 до 10 и от 17 до 22 часа.

Очаква се тази седмица да бъде свикан и Кризисният щаб, за да бъде обсъден новия график за водоподаване. Темата за безводието ще бъде дискутирана и на предстоящата в четвъртък сесия на местния Общински съвет.

По думите на кмета Станислав Владимиров, новият режим ще бъде - "едноразов", съобщи БНР. Това се налага не само заради продължаващото намаляване на обема на язовир „Студена”, но и заради увеличения брой аварии. Общината е получила уверения, че се прави всичко необходимо за увеличаване на притока на вода в язовир "Студена".

Нено Димов: Не се очертава воден режим в други градове

Прокуратурата започна проверки за безстопанственост и престъпление по служба срещу министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие.

Наложителното въвеждане на воден режим беше обявено на 7 ноември. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров заяви, че причината е некомпетентното управление на ВиК-Перник. Червени лампи за воден режим в града светели още от началото на годината, посочи Владимиров.

Омбудсманът: В цялата страна има проблем с лошото качество на водата

Същевременно новият кмет върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим, а омбудсманът Диана Ковачева поиска по-ниска цена на водоподаването по време на водната криза в Перник.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама