Елизабет II похарчи колосална сума за коледни подаръци

20:40, 12 дек 19 / Любопитно 25 3555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Английската кралица е в страхотно настроение за тържествата в края на годината. За да уважи служителите на Бъкингамския дворец, кралица Елизабет II направи разходи без да държи сметка за това.

Елизабет II не щади усилията си за празничния сезон. Много привързана към Коледа, 93-годишният суверен се радва на тържествата в дома си в Сандрингам, където участва в традиционната литургия, която се провежда в църквата "Света Богородица Магдалена". Но преди да опакова багажа за път към имота си, кралицата не пропусна да обърне малко внимание и на персонала на Бъкингамския дворец.

Тази година Елизабет II е планирала около 620 подаръка за своите служители и близки, както разкрива „Mirror“, цитиран от БГНЕС. Вместо да ги постави под гигантска елха, преди да излети за Сандрингам, за да се наслади на няколко събития на абатство Downtown, суверенът предпочита да даде тези подаръци лично. Монархът се среща с членовете на нейния персонал в една от стаите на двореца, където тя им предлага порцеланов или някакъв друг предмет.

"До нея ще застане ездач със списък и той ще прошепне името на всеки бенефициент, който пристъпва към нея, както е в рамките на традиционна церемония", обяснява близък източник за церемонията по връчването на подаръците. Кралицата на Англия изпраща и 750 поздравителни картички по целия свят. С други думи, подготовката за тържествата в края на годината е особено силна.

Всички тези подаръци и тези жестове на обич очевидно имат цена, която се оказва астрономическа. Според доклади на Mirror, Елизабет II е похарчила 30 000 паунда за Коледа, близо 40 000 евро. Това се казва кралска щедрост!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама