Симеонов не бил разговарял с Нинова за субсидиите

16:37, 10 дек 19 / Политика 25 3720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това е една разпространена чрез медиите фантастична теория на един човек, известен в Бургаско с прякора Ментата. Визирам Йордан Цонев. Това е прекалено съшито с бели конци. Истината е съвсем елементарна. Всичко, което се разви в Народното събрание, беше съвсем естествено, съвсем неподготвено и беше изненадващо за всички ни. Това коментира зам.-председателят на 44-то Народно събрание Валери Симеонов относно обвиненията, че е бил посредник между ГЕРБ и БСП за това партийната субсидия от 1 лев да стане 8 лева, съобщи Нова телевизия.

ДПС: Симеонов е кумът в договорката на ГЕРБ и БСП

Гласуванията сами по себе си доказват, че няма никаква договореност. На всеки средноинтелигентен човек му е ясно каква е позицията на ГЕРБ по отношение на контакти с БСП. Стана ясно, че ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия. Това беше тяхната цел”, каза още той.

Симеонов коментира и предложението партиите да се финансират от фирми и физически лица. "Коя ще е тази фирма и кой ще е този луд управител на фирма, който ще даде пари на някоя опозиционна партия и ще даде това да се запише в официалния баланс на партията? Ще има ли такъв луд, който ще иска да си ликвидира фирмата”, запита той.

Патриотите поставили условие на ГЕРБ, за да има Бюджет 2020

Според него финансирането на партии чрез дарения от фирми и физически лица е възможно само за управляващата партия. „Така всички други партии щяха да бъдат оставени на издихания. Те нямаше да имат средства да си платят даже и горивата на колите, нямаше да имат пари да разпечатат листовки, а камо ли да се обърнат и към големите телевизии и да си платят участие в диспут или някакво друго участие”, коментира още той.

По тази тема в навечерието на дебатите не сме говорили с г-жа Нинова. Непосредствено преди изборите имахме едно запитване към БСП, а то беше дали при гласуването на чл.64 техните хора ще бъдат в зала, защото е желателно, тъй като те са запазване на субсидията. Отговорът им беше „да”. Това беше договорката. Друга договорка няма", посочи още Валери Симеонов.

Нямам навика да лъжа и така и не съм се научил на тези години. Ние не сме рекетьори и не сме рекетирали никого”, категоричен бе той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама