ДПС: Симеонов е кумът в договорката на ГЕРБ и БСП

12:34, 06 дек 19 / Политика 25 2488 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Попитайте Валери Симеонов, той беше кумът, посредникът. Попитайте го, той ще ви каже точно кой какво печели, защо го печели, как се проведени разговорите, по телефона ли, тримата заедно ли са били. Това заяви Йордан Цонев, след като вчера ДПС обяви, че има договорка между ГЕРБ и БСП за партийната субсидия.

По повод думите на Симеонов, че вчерашният ден е победа за финансовия министър, Цонев коментира: „Има един губещ- премиерът. Стъпкаха думата му. Той многократно обеща и през лятото го изпълни, че субсидията ще бъде 1 лев“.

Патриотите поставили условие на ГЕРБ, за да има Бюджет 2020

Според ДПС вчера договорените варианти са били 2. „Вариант А- ГЕРБ влизат по- малко в залата. Влязоха в зала и започнаха да излизат един по един, поискахме поименна проверка. 17 човека бяха излезли по време на дискусията, преди гласуването. Имахме човек, който ги броеше през различните входове“, посочи Йордан Цонев. „Вариант Б- няма да се гласува бюджета по нататък. Имало е такава договорка, в която е влязло и избирането на Валери Симеонов за зам.- председател“, допълни той.

Обрат: 8 лева партийна субсидия

„В първото гласуване след чл. 64 за субсидиите патриотите гласуваха против. 30 члена от Закона за бюджета не минаха. Разбраха, че бюджетът е дотук. Дадоха почивка и се събраха“, заяви депутатът от ДПС.

По думите на Цонев при субсидия 8 лева на глас отвореното финансиране на партиите по принцип трябва да отпадне. В отговор на въпрос 2,5 млн. лева субсидия не са ли достатъчни за ДПС, той каза: „Това е въпрос на сметки. Мисля, че можем да ви изнесем такава информация в дискусия. Напълно прозрачно, колко се харчи, къде и как“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама