Заев идва в София след Нова година - ще обсъжда с Борисов работата на съвместната комисия

14:46, 10 дек 19 / Свят 25 2032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев смята веднага след Нова година да посети България и да се срещне с българския си колега Бойко Борисов, за да обсъдят работата на съвместната историческа комисия, съобщи БГНЕС.

Няма решение по въпроса за Гоце Делчев от Съвместната комисия

Тази среща ще има за цел да се подпомогне напредъка в работата на съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси, създадена в изпълнение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Северна Македония.

Проф. Кирил Топалов: Българо-македонската комисия спира работа заради изборите в Скопие

От правителството в Скопие уточняват, че Заев няма да дойде в качеството си на премиер, а на политик, тъй като съседката ни ще влезе в предизборна кампания. Страната ще има служебно правителство до провеждането на 12 април 2020 г. на предсрочните парламентарни избори.

Възможността за провеждане на подобна среща е станала тема в понеделник по време на срещата на двамата премиери на борда на американския самолетоносач „Хари С. Труман”.

Източници от македонското правителство съобщават, че „не е много разумно по време на предизборна кампания да се обсъжда разрешаването на въпроси, за които двете страни досега не са постигнали сближаване, какъвто е въпросът за личността на Гоце Делчев”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама