Компанията Air New Zealand ще въведе ядливи чаши за топли напитки на своите полети като принос към опазването на околната среда, съобщи БГНЕС, като цитира в. „The Sun”.
Чашите се правят от пшеничено брашно, захар, яйца и ванилия. Производителите твърдят, че чашите не протичат и запазват формата си до последната глътка. Но за да остане „посудата” свежа, чашите трябва да се съхраняват както бисквитите - в херметичен контейнер.
Компанията планира да разработи и чаши без глутен и такива с шоколад.
Потребителите в социалните мрежи реагираха нееднозначно на тази новина. Някои предложиха да се използва стъклени изделия за многократна употреба, тъй като не искат да ядат чаша с вкус на мокра бисквита. Други отбелязаха, че с удоволствие биха хапнали бисквитки по време на пиене на чая си, а не след това.
Но повечето отзиви са положителни. Мнозина нямат търпение да опитат ядливите чаши.
Добави коментар