Симеонов: Вчерашният ден е победа за Горанов

10:49, 06 дек 19 / Политика 25 2734 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Държа да благодаря на министър Владислав Горанов за голямата работа, която свърши. Да изразя уважение и респект от това, че дойде, прокара си бюджета, постигна своето и съдейства за диалога. Вчерашният ден е победа за Горанов. Това заяви в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов след драмата с гласуването на партийната субсидия.

Попитан участвал ли е Бойко Борисов в диалога за субсидиите, той коментира: „Не мога да ви кажа, на мен не ми е лидер“.

Обрат: 8 лева партийна субсидия

Симеонов не отговори на обвиненията на ДПС, че управляващите са нарушили правилника на парламента с гласуването. „Въобще не отговарям на фантазиите на тези объркани хора. Толкова глупости се чуха вчера, че ако се хванем да влизаме в обяснителен режим, означава донякъде да ги легитимираме“, посочи той. „Допустимо беше прегласуването на чл. 64 за партийните субсидии. Беше гласуван само веднъж, не слушайте какво ви говорят от ДПС. Всичко е по правилата“, заяви Валери Симеонов.

Той отрече да е имало коментари, че бюджетът може да не се приеме и правителството да падне. „Не сме поставяли условия, не сме рекетьори“, подчерта Симеонов.

„Поставили сме ограничение на финансирането от страна на бизнеса, но определено това няма място в дебатите по бюджета. Ще продължаваме да държим на горна граница на субсидиите. Големите партии получават прекалено много пари, които вкарват в банков влог. Това не е редно, държавни пари са. Докато малките партии трудно свързват двата края“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама