Симеонов: Вчерашният ден е победа за Горанов

10:49, 06 дек 19 / Политика 25 1508 Биляна Иванова
1

Държа да благодаря на министър Владислав Горанов за голямата работа, която свърши. Да изразя уважение и респект от това, че дойде, прокара си бюджета, постигна своето и съдейства за диалога. Вчерашният ден е победа за Горанов. Това заяви в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов след драмата с гласуването на партийната субсидия.

Попитан участвал ли е Бойко Борисов в диалога за субсидиите, той коментира: „Не мога да ви кажа, на мен не ми е лидер“.

Обрат: 8 лева партийна субсидия

Симеонов не отговори на обвиненията на ДПС, че управляващите са нарушили правилника на парламента с гласуването. „Въобще не отговарям на фантазиите на тези объркани хора. Толкова глупости се чуха вчера, че ако се хванем да влизаме в обяснителен режим, означава донякъде да ги легитимираме“, посочи той. „Допустимо беше прегласуването на чл. 64 за партийните субсидии. Беше гласуван само веднъж, не слушайте какво ви говорят от ДПС. Всичко е по правилата“, заяви Валери Симеонов.

Той отрече да е имало коментари, че бюджетът може да не се приеме и правителството да падне. „Не сме поставяли условия, не сме рекетьори“, подчерта Симеонов.

„Поставили сме ограничение на финансирането от страна на бизнеса, но определено това няма място в дебатите по бюджета. Ще продължаваме да държим на горна граница на субсидиите. Големите партии получават прекалено много пари, които вкарват в банков влог. Това не е редно, държавни пари са. Докато малките партии трудно свързват двата края“, каза още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 55 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.