Безпрецедентно: Партиите останаха без субсидия

18:09, 05 дек 19 / Политика 25 2946 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Пълен хаос в парламента на гласуването на партийната субсидия. Не бяха приети нито предложението на управляващите за 1 лев на глас, нито това на БСП за 8 лева.

Цвета Караянчева спря заседанието. ГЕРБ и "Обединени патриоти", заедно с финансовия министър Владислав Горанов, обсъждат безпрецедентната ситуация. 

Първият и единствен коментар дойде от ДПС. „Окончателният резултат е 0 лева- тоест справедливо финансиране, еднакво финансиране на всички политически партии. Това се получи, защото предварително ги изобличихме в съглашателство и предотвратихме огромна несправедливост“, заяви Мустафа Карадайъ.

ДПС: Има договорка между Борисов и Нинова за партийната субсидия

По правилник процедурата оттук нататък е никаква. Може да бъдат внасяни промени след публикуването на Закона за бюджета“, обясни Йордан Цонев. "Най- справедливо е това, което се случи в зала", каза още той. 

В дебата всяка парламентарна група обвини останалите, че са заедно срещу нея. От БСП заявиха, че няма да се молят за пари нито на ГЕРБ, нито на Борисов. „Свикнахте на много пари, 10 години да живеете в политически пари“, коментира Валери Жаблянов.

Учудена съм, че за първи път няма да молите за нещо Борисов“, му отговори Десислава Атанасова от ГЕРБ. „Участието ни във властта не идва нито с терор, нито с преврат, нито с пари, а защото гражданите така са пожелали“, заяви тя.

За нас 8 лева партийна субсидия на глас не е прекрасно решение. Бихме подкрепили 10- 11 лева на глас“, посочи Йордан Цонев от ДПС. 

Павел Шопов от „Атака“ беше наказан със забележка заради определението „турска националистическа партия“ към ДПС. „Българската психиатрична помощ е в криза и се вижда от трибуната“, коментира Хамид Хамид.

От ГЕРБ обявиха, че са готови да дебатират партийната субсидия. „Но не с аргументите на „шоу програма, която на всичкото отгоре вече не съществува“, каза Тома Биков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама