Румен Петков: Борисов е виновен България да стане газовозависима държава

17:23, 05 дек 19 / Политика 25 2019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Премиерът Борисов е виновен България да стане газовозависима държава'', това коментира пред медии в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков по повод вчерашните събития с обвинението на руския президент Владимир Путин, че България бави изграждането на "Турски поток" и отговорът на българския му колега Бойко Борисов.

СБЛЪСЪК: Бави ли България „Турски поток“?

''Февруари месец на тази година ние от АБВ сме предупредили, че „Турски поток” няма да бъде изграден в срок с темпото, в което го прави правителството и че с тези си действия правителството ще реализира най-големия провал на България - може да ни остави на 1 януари 2020 г. без газ'', заяви Петков.

''С вчерашното си изявление президентът Путин каза, че ние може да бъдем въобще извадени от газовата карта на Европа. И то, поради престъпните действия на дуета Станишев - Борисов”, посочи още той и допълни, че изявлението на Владимир Путин - че ще търси южно решение, идва само да покаже, че сме изгубили 200 млн. лв. годишно транзитни такси с построяването на „Турски поток”.

Путин: България бави "Турски поток"

Петков уточни, че тези 14 млрд. куб метра, които Турция си доставя сега пряко от Русия, са минавали през България, а 10 млрд куб. метра, които трябва да транзитираме сега за Сърбия и нагоре ние сме на път да загубим, ако бъде построена южната връзка, с което губим още 100-150 млн. лв. транзитни такси, т. е. Борисов нанася тежък удар върху бюджета и България става газовозависима държава, подчерта Румен Петков.

Според него фразата на Борисов, че „Всеки може да ни заобикаля”, всъщност е манталитетът Борисов.

Борисов: Путин е добре дошъл, тогава ще види с каква скорост строим

„Него всички искат и го заобиколят – Фолксваген, Хюндай, инвеститорите които си изнесоха бизнеса от Варна в Румъния и т. н. Проблемът е, че така заобикалят България. И като ни заобиколят с газта освен, че ще загубим повече от 350 млн. лв. транзитни такси годишно, и трябва да знаем, че това го дължим изцяло на Борисов и неговия слугинаж на интересите на Украйна. Борисов обслужва натиска на чужди сили, които нямат нищо общо с българския държавен и обществен интерес”, категоричен е Петков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама