За часове заловиха взломаджии, задигнали 20 000 лева от хранителен магазин в Асеновград

13:17, 04 дек 19 25 2989 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ОДМВР-Пловдив задържа за часове извършители на кражба от хранителен магазин в Асеновград. Това са 54-годишен варненец и пловдивчани на 45 и на 35 години, съобщиха от МВР.

На 2 декември към 6 часа сутринта на тел. 112 постъпил сигнал за откраднати около 20 000 лева от оборота на хранителен магазин в Асеновград. При извършения оглед полицаите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект, а в помещението извършителите са влезли през прозорец с помощта на стълба.

Освен парите, били отнети и записващо устройство и 20 стека цигари от различни марки.

Веднага е бил извършен анализ на записите на камерите на Агенция пътна инфраструктура и сектора за видеонаблюдение към оперативната дежурна част на дирекцията. Така криминалистите успели да засекат автомобила на извършителите, а по обяд да задържат и самите тях.

И тримата арестувани са с богато криминално минало и осъждани, известни за касоразбивания и взломни кражби. В хода на извършените претърсвания са иззети маски, отвертки, щанги – тип „кози крак“, радиостанция, 15 000 лева и други веществени доказателства.

С постановление на Районна прокуратура – Асеновград мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама