Борисов: Отпускаме нови средства за отбрана, София е с най-високия кредитен рейтинг на Балканите

11:08, 04 дек 19 / Политика 25 1767 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Министър-председателят Бойко Борисов припомни, че България е втора по изпълняване на критериите на НАТО за отбрана за тази година – отделили сме 3.1% от БВП. 

Министерски съвет одобри допълнителни разходи от бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. – 16 млн. лв. за осем самолета, на които ще им бъдат подменени двигателите. „Докато дойдат F-16. Нашите летци да могат да си изпълняват задълженията и да бъдат сигурни“, заяви Бойко Борисов.

S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на София

Той използва редовното заседание и присъстващите медии за да съобщи, че кредитната агенция Standard&Poor's  отчита повишение на кредитния рейтинг на София. „Това са най-добрите отговори на най-голямата световна кредитна агенция, която оценява градовете“, обясни Борисов. „От днес София има най-високия рейтинг на всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици. Когато те постигнат такива резултати, правителството и държавата да имат най-високия рейтинг на Балканите, и в сравнение с Русия, Турция и Унгария, а столицата ти е на първо място сред всички останали, тогава още по-внимателно ще им слушаме критичните бележки“, завърши министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама