Наказание за депутат от ГЕРБ, обидил БСП с „червени боклуци“

09:18, 04 дек 19 / Политика 25 3287 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Снощи Емил Христов се принуди да прекъсне гласуването на бюджета на общественото осигуряване заради остри реплики. В пленарна зала настана хаос, депутатите от БСП и „Атака“ станаха от банките и обградиха трибуната. Чуха се скандирания: „Червени боклуци“ и "Оставка". 

Депутатите се скараха за минималната пенсия

Днес на председателски съвет е решено депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски да бъде наказан с порицание. По настояване на БСП обаче наказанието му беше обсъдено отново. Цвета Караянчева спря заседанието и свика нов съвет. И след него наказанието остана същото. От левицата поискаха Гърневски да бъде остранен от парламентарната комисия по етика. 

„През вчерашния ден бяхме свидетели на провокации и обиди. В края на деня се случи нещо, което не бива да се случва- да бъде обградена трибуната, хора да призовават председателят да се отстрани от мястото си. Това ме провокира, аз също си позволих реплики, които не трябваше да правя“, посочи Гърневски.

Съжалявам за това. Призовавам днес и утре най- отговорно като достойни народни представители да обсъдим и приемем бюджета“, заяви депутатът от ГЕРБ. „Ако някой се е почувствал засегнат- съжалявам, че се е припознал и се извинявам“, каза още той.

Иван Ченчев от левицата отговори: „Едно извинявай не оправя нещата. Адски непристойно е да обижда по този начин“. „Ако кажа на някой „син боклук“, ще ме накажете с порицание ли? Държим Гърневски да бъде отстранен поне за едно заседание“, заяви депутатът.

Георги Свиленски коментира: „На Спас Гърневски не му е за първи път. Наричал ни е крадци, пращал ни е в Сибир. А вчера ни нарече „червени боклуци““.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама