Животът на улицата в изложба

19:20, 02 дек 19 / Любопитно 25 3172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

27 фотографии – уловени мигове от живота на хора, които оцеляват на улицата, с които работят кризисните центрове към Столична община, са подредени в Галерия „София“ на Столичната библиотека в изложбата „Следи от улици”, предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Авторът Николай Миланов е социален работник по професия. Разказа, че винаги е имал интерес към фотографията, но той е обвързан с работата му. Николай обича близостта, неговите снимки са по-интимни и винаги иска разрешение от хората, които влизат в обектива му.

Снимка: БГНЕС

„Преди да ги снимам понякога разговаряме с часове, докато се отпуснат и аз видя човека, както си го представям да бъде. Моите портрети се правят отвътре навън. Първо ме интересува да се запозная с душата на човека и тогава да го заснема“, разказа Николай Миланов.

Той сподели, че най-трудната му фотография била на жена, която се опитвал да заговори в продължение на две години. „Тя се препитаваше от ровене по кофите и в рамките на две години се опитвах да я заговоря, тя е и глухоняма и отказваше, но след две години успях да я снимам и трябва да ви кажа, че кадърът се получи много добре“, каза мъжът.

Снимка: БГНЕС

Той разкри и защо предпочита черно-бялата фотография – за да се опита да улови характера и душата на тези хора.

Всичките портрети са заснети на улицата. „Няма портрет, който да е сниман в студио“, подчерта авторът. В лицата на тези хора той казва, че вижда как улицата им се е отразила. „Доста тежко, след като следите се виждат върху лицата им, доста негативно – те са загрубели, но в същото време тези хора имат чувство за хумор, имат интересни идеи за живота”, разказа Миланов. Той не скри, че го възхищава това как други хора се притесняват от дребни неща, а тези хора, въпреки че живеят на улицата, се борят за живота.

Изложбата се осъществява с подкрепата на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни” към Столичната община. 

Снимка: БГНЕС

Напишете коментар
Коментари: 2
1 mavyBully 00:59, 18 юни 23

cialis Your doctor may use a lower dose of tolterodine tartrate tablets if you are taking

2 GraicaDaP 06:39, 29 фев 24

Tamoxifen works by blocking the activity of estrogen in the breast, which may stop the growth of some breast tumors that need estrogen to grow cialis pills for sale COM and SUM225 were purchased from Asterand, Inc

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама