Сидеров възмутен от възпитателската роля на Фандъкова

11:15, 02 дек 19 / Политика 25 4109 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Остър тон в Столичния общински съвет. Този път ябълката на раздора стана доклад за отпускане на средства по проект за Кризисен център „Вяра надежда и любов“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

От ГЕРБ и СДС обясниха, че проектът ще подпомага деца, станали обект на насилие. Той е част от политиките на Столична община за подпомагане на непълнолетни и възрастни хора. Общинският съветник от „Демократична България“ Иво Божков също изказа подкрепата си за доклада.

Категорично против се обяви Волен Сидеров от „Атака“, който заяви, че зад хубавото име на проекта стоят задкулисни цели. По думите му се отпускат 580 хил. лв., но не се знае за каква дейност.

Кметът Йорданка Фандъкова му обясни, че проектът вече е одобряван и общината е успяла да привлече безвъзмездни средства. Фандъкова помоли председателите на комисиите да изясняват подробностите около докладите в самите комисии, за да може в зала да се водят дискусии по същество. „Имаме дългосрочно партньорство с НПО-тата. Много ви моля, да водим не самоцелни дебати, за да може да помагаме на хората. Нали всички се заклехме да помагаме на хората“, добави кметът.

Волен Сидеров отново взе думата: „Категорично съм възмутен от тона, с който Вие играете роля на възпитателка или детска учителка. Това не е детска класна стая. Вие не можете да определяте кой как да говори и наричате спекулации една тема, която сте вкарали в дневния ред. Аз Ви моля много да не се намесвате с този менторски тон и да обяснявате кой спекулира и кой не. Къде ще отидат 580 хил. лв., коя фирма ще вземе парите за ремонт?, попита Сидеров.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама