ИДИЛ пое отговорност за терористичния акт в Лондон

21:10, 30 ное 19 / Свят 25 2641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Терористичната група ИДИЛ обяви в ислямистки интернет сайт, без да предоставя никакви доказателства, че нападението на Лондонския мост е извършено от един от нейните бойци.

Поредица от нападения белязаха Черния петък

Групата не представи никакви доказателства, но заяви, че нападението е извършено в отговор на призивите на ИДИЛ да бъдат удряни държави, които са били част от коалицията, бореща се с терористичната организация.

По-рано през деня премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви по време на посещение на мястото на инцидента, че престъпниците трябва да бъдат затваряни по-дълго, вместо да бъдат освобождавани условно. Джонсън коментира, че осъдените трябва да изтърпят пълния срок на наказанието, на което са осъдени. Премиерът потвърди, че самият той е „ангажиран с увеличаване на наказанията за тежки престъпления и насилници“.

Лондонската полиция заяви, че третира атаката като акт на терор. Нападателят, идентифициран като наскоро освободеният от затвора 28-годишен Осман Хан, беше застрелян на място. Той е бил освободен от ареста, след като излежал само половината от 16-годишната си присъда по обвинения, свързани с тероризъм. В момента полицията разследва как мъжът е организирал нападението.

Това не е първият път, когато Лондонския мост е бил обект на терористична атака. През 2017 г. трима мъже блъскаха пешеходци с микробус на моста, след което нападнаха с нож хора на близкия пазар, преди да бъдат разстреляни от органите на реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама