Поредица от нападения белязаха Черния петък

12:00, 30 ное 19 / Свят 25 2757 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Поредица от нападения в различни точки на света белязаха Черния петък в рамките на часове. 

В деня на голямото пазаруване нетърпеливи клиенти и пълни пазарни колички зарадваха търговците в Съединените щати, но не такава изглеждаше картинката в сърцето на Лондон и Хага вчера вечерта.

Двама души загинаха, а трима бяха ранени след терористично нападение с нож до „Лондон Бридж“. Полицията простреля и уби нападателя, за когото по-късно стана ясно, че е осъждан за тероризъм.  

Инцидентът предизвика паника сред местните жители, офисите около моста бяха затворени, транспортът преминаваше без да спира на спирките, близки до мястото на нападението.

Снимка: БГНЕС

Няколко часа по-късно втора атака с нож вдигна полицията на крак  – този път в Хага. Трима непълнолетни бяха ранени с нож на главната търговска улица. 

Нападението беше извършено в момент, когато главната улица в Хага е била пълна с хора заради Черния петък. Властите продължават издирването на заподозрения в атаката мъж и до този момент. Според местните медии той е бил облечен в тъмни дрехи, имал вид на 45-50 годишен мъж с тъмен цвят на кожата.

Снимка: БГНЕС

Стрелба доведе до затварянето на търговския център „Дестини Ю Ес Ей" в американския град Сиракюз в деня на големите намаления. Мъж е бил прострелян в крака. Силите на реда са пристигнали в търговския център секунди след нападението, но нападателят е избягал.

Черният петък започна с нападение и у нас, но не в търговски център, а в УМБАЛ „Св. Анна“-София, където мъж нападна дежурни лекари и нанесе телесни щети.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама