Остава в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лв.

14:30, 29 ное 19 25 2203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Остава в ареста обвиняемата за присвояване на над 1 млн. лева служителка в банка, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

38-годишната Невена бе привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Днес в съдебната зала по представена справка от банката, където е работила Невена Й.,  стана ясно, че точно 19 вложители са били ощетени от присвоителните действия на обвиняемата, като точната сума е 1,22 млн. лева. Обвиняемата подписала и запис на заповед в полза на банката заради присвоената сума, след като била разкрита.

Парите от влоговете на вложителите били прехвърляни в сметка на обвиняемата и нейни роднини, а след това теглени и изпращани с куриерската фирма „Еконт“ на виртуалния приятел на Невена. Той се представял като Мирослав Михайлов. Истинското му име обаче е Сергей и живее охолно в монтанско село.

Освен парите на вложителите, Невена теглила личен кредит и кредит от името на баща си, а парите също били изпратени на мъжа. С пратки на „Еконт“ тя изпратила и личните влогове на родителите си, които са пенсионери по болест. В дома на Сергей са намерени и иззети едва 30 000 лева в брой. 

Пред разследващите обвиняемата обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За близо трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо. Невена имало само три негови снимки.

В съдебната зала на Варненския окръжен съд днес обвиняемата Невена изрази съжаление за действията си и поиска да й бъде определена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Състав на Варненския окръжен съд прецени, че ако е на свобода, има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на Невена Й., подлежи на обжалване пред Апелативния съд. Извършеното от нея престъпление се наказва от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама