Медицинските специалисти излизат на пети национален протест

07:30, 15 дек 19 25 2531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 13.00 часа пред Министерския съвет медицинските специалисти ще излязат на пети национален протест.

След четири часа преговори, медицинските сестри излязоха от здравното министерство

Причина за недоволството на работниците в бяло са отхвърлените  от парламентарната здравна комисия законопроекти, които предвиждаха медицинските сестри, акушерките, физиотерапевтите, лекарските асистенти и фелдшерите да имат свои собствени съсловни организации, а не да бъдат представлявани от една, както е до момента.

Наред с исканията за увеличение на заплатите, създаването на отделни съсловни организации бе основно искане на протестиращите медицински специалисти. Така след като депутатите не подкрепиха настояването им, медицинските сестри отново излизат на протест.

Обсъждат правила за разпределяне на заплатите на медици

"Ние, медицинските специалисти, нямаме никакво намерение да се отказваме от пътя, по който сме поели и ще търсим съмишленици в тази борба. Защото, каузата, която защитаваме засяга целия български народ. Защото в момента в България има една здравеОпасна система, която УБИВА! Убива, заради нашето мълчание, послушание и безхаберие, а всеки от нас е потенциален пациент...", посочват медицинските служители в социалната мрежа Facebook, където се органиаизра протестът.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама