Колко струва автограф от Стив Джобс?

17:30, 30 ное 19 / Любопитно 25 2586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подрастващите в днешно време и поколенията след тях едва ли някога ще знаят каква е насладата да плъзнеш тънко парче пластмаса в отвор в компютъра и да получиш достъп до някоя невероятна игра, събрана в по-малко от мегабайт памет.

Въпреки че през 2019 г. тези "флашки" от 90-те са напълно непотребни и обезценени, все още се срещат някои, които поради една или друга причина са ценни за колекционерите.

Една такава дискета наскоро е станала обект на търг на компанията RR Auctions в САЩ, като се очаква, че крайната й цена ще надмине 7500 долара.


Източник: RR Auctions

Причината за цената й не е скрит в нея хакерски код отпреди 30 години, а подписът върху етикета й, поставен някога от самия Стив Джобс.

Дискетата съдържа софтуер за някогашните системи на Macintosh, а автографът на Стив Джобс върху нея изглежда е интересна придобивка за наддаващите.

Истината е, че основателят на Apple никога не е обичал да дава автографи и подписът му е истинска рядкост за колекционерите.

Въпреки че от RR Auctions предвиждат, че крайната цена на дискетата ще около 7500 долара, не е изключено тя да достигне няколко десетки хиляди в последните дни от търга.

Из мемоарите на дъщерята на Стив Джобс

Лиса Бренън-Джобс разказва в книга за детството си със и без Стив

По-рано тази година плакат на детския филм "Играта на играчките" с подписа на Джобс бе продаден за цели 30 000 долара, което карат мнозина да смятат, че дискетата също може да достигне подобна продажна цена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама