Колко струва автограф от Стив Джобс?

17:30, 30 ное 19 / Любопитно 25 1429 Topnovini
1

Подрастващите в днешно време и поколенията след тях едва ли някога ще знаят каква е насладата да плъзнеш тънко парче пластмаса в отвор в компютъра и да получиш достъп до някоя невероятна игра, събрана в по-малко от мегабайт памет.

Въпреки че през 2019 г. тези "флашки" от 90-те са напълно непотребни и обезценени, все още се срещат някои, които поради една или друга причина са ценни за колекционерите.

Една такава дискета наскоро е станала обект на търг на компанията RR Auctions в САЩ, като се очаква, че крайната й цена ще надмине 7500 долара.


Източник: RR Auctions

Причината за цената й не е скрит в нея хакерски код отпреди 30 години, а подписът върху етикета й, поставен някога от самия Стив Джобс.

Дискетата съдържа софтуер за някогашните системи на Macintosh, а автографът на Стив Джобс върху нея изглежда е интересна придобивка за наддаващите.

Истината е, че основателят на Apple никога не е обичал да дава автографи и подписът му е истинска рядкост за колекционерите.

Въпреки че от RR Auctions предвиждат, че крайната цена на дискетата ще около 7500 долара, не е изключено тя да достигне няколко десетки хиляди в последните дни от търга.

Из мемоарите на дъщерята на Стив Джобс

Лиса Бренън-Джобс разказва в книга за детството си със и без Стив

По-рано тази година плакат на детския филм "Играта на играчките" с подписа на Джобс бе продаден за цели 30 000 долара, което карат мнозина да смятат, че дискетата също може да достигне подобна продажна цена.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани