Няма да увеличават цената на билета за градския транспорт в София

12:01, 28 ное 19 / Общество 25 2269 Topnovini
1
2
3

Фандъкова отрече разпространената информация в социалната мрежа, че се планира повишаване на цената на билета за градския транспорт от 1.60 на 2.40 лв., съобщи БГНЕС. „ На този етап не го коментираме. Няма и необходимост от това“, посочи Фандъкова.

Тя опроверга и твърдението, че в предизборната си кампания е обещала да не вдига данъците.

Дончо Барбалов: С увеличението на данъците на колите наказваме тези, които замърсяват повече

Днес столичният кмет се повози на първия от 13-те нови трамвая в столицата, който от утре тръгва по линия №18. „Очакваме утре от завода да тръгне следващият и така поетапно да се включат по линии всичките 13 трамвая“, каза тя и уточни, че цената на един нов трамвай е над 3.3 млн. лв.

Фандъкова изрази надежда, че до две години ще в движение ще бъдат включени още 25 нови трамвая. „В момента тече процедура за закупуването на още 25 нови трамвая. Три фирми са подали документи. Процедурата се прави от Столичния Електротранспорт, а средствата са осигурени от ОП „Околна среда“, обяви кметът.

„Именно високата цена на екологичните возила пречи на общината да обнови трамвайния транспорт в града с темповете, които искат, но въпреки това голяма част от него вече е обновена“, увери Фандъкова. Тя поясни, че в момента, в града ни се движат 25 трамвая PESA като част от тях обслужват пътниците по линии 1 и 7.

ДБГ: С увеличаването на местния данък в София ГЕРБ силно олевяват

Попитана дали част от третия лъч на метрото ще бъде пуснат навреме, тъй като наскоро стана ясно, че може би ще има забавяне, заради високите нива на подпочвени води в метростанциите, градоначалникът заяви, че към този момент няма забавяния по сключените договори.

При пет от станциите строителните дейности приключиха. В момента текат тестовете на влаковете. Имам информация от директора на „Метрополитен“, че след седмица завършват строителните дейности и на останалите станции. Тестовете на влаковете ще продължат и там“, заяви тя, но не можа да потвърди дали до края на годината ще бъде пуснат „Попа“ и през февруари - "Красно село“.

Фандъкова подчерта, че съоръжението е много сериозно и тя не кара строителите да бързат, но държи всичко да е направено както трябва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани