Детето, което на девет години завършва университет

13:40, 23 ное 19 / Любопитно 25 3232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Докато някои никога не успяват да се преборят с изпитанията на висшето образование, малкият белгиец Лорен Симънс е на път да се превърне в най-младият човек, завършил университет.

Момчето е едва на девет години и има зад гърба си диплома за средно образование, която е получил след само около една година гимназиално обучение.

Днес Лорен е възпитаник на техническия университет в Айндховен, Холандия, където разработва сложни невронни системи за тестване на ефектите на определени лекарства върху човешкия мозък.


Източник: Instagram / laurent_simons

Вундеркиндът е с IQ от 145 и според професорите в университета е "три пъти по-умен от най-умния студент" там.

"Скоростта на ума му е невероятна - дори не можем да си представим какво се случва в главата му", споделят учители на Лорен пред Reuters.

Момчето има амбицията да разработи синтетични органи, които след това да превърне в напълно функциониращ, подобен на човек робот.

Преди това да се случи, Лорен възнамерява да получи докторат в сферата на инженерството и да "учи малко медицина".

Като изключим нечовешкия му ум, Лорен се определя като обикновено дете, което обича да играе Fortnite и да прекарва време с 9-месечното си куче.


Източник: Instagram / laurent_simons

С получаването на дипломата си за висше образование преди да навърши 10 години, Лорен ще измести американеца Майкъл Керни от страниците на "Книгата за рекорди на Гинес", който от 1994 г. насам държи рекорда за най-млад висшист в историята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама