"При нас старши треньорът е господин Никой. Бих казал, че тук 90% от треньорите са - нека да не прозвучи обидно за тях - мижитурки, защото не си отстояват името, авторитета, позицията. И в това отношение бих отправил един апел, защото виждам, че ако не се обърнем към най-големия в държавата, нищо не може да стане. Апелът ми към Бойко Борисов и към Красен Кралев, които са положително настроени към футбола и спорта - да узаконят професията "треньор" и да дадат такава юридическа възможност на треньора, че да бъде защитен", каза Младенов, който наскоро беше избран за треньор на годината в Казахстан след спечелването на купата с "Кайсар".

По думите му досегашният президент на БФС Борислав Михайлов и футболният съюз не са направили нищо "за самочувствието, увереността и знанието на треньорите". "Това е бич за нашия футбол. Най-важният кадър в един клуб е старши треньорът. Защо сега на Маурисио Почетино му плащат обезщетение? Защото правилата са коренно различни, отколкото при нас".

"Казах за А група колко специалисти без лиценз работят, а вие знаете ли в детско-юношеския футбол колко има? Ние осакатяваме всяко поколение именно с такива хора, които нямат нужните знания да ръководят дадена възрастова група. От всичко най-много страдат децата. Условията за работа са мизерни - терени, база, пособия, екипировка. Ти трябва не само да му показваш как да рита топката, а да го изграждаш като психика, интелект и възпитание", добави Младенов.