Бойко Борисов: Отпуснахме 51 млн. лв. коледни надбавки за пенсионерите

19:09, 20 ное 19 / Политика 25 1950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Отпуснахме 51 млн. лв. надбавки за българските пенсионери за Коледа. Направили сме така, че да си ги получат в началото на месеца. Не бива да се подценяват тези неща, защото държавата е работила много.'' Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след конгреса на ЕНП в Загреб, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Той допълни, че това са около половин милиард лева за близо 1,3 млн. души в България извън покачването на пенсиите с 250 лв.

''Имаме бюджет на излишък, най-ниския външен дълг и да си позволяваме тези плащания'', допълни премиерът и даде пример със стачката на учителите в Хърватия, които искат с няколко процента увеличение на заплатите. ''В България ние двойно повишаваме заплатите в рамките на 4 години.''

Министър-председателят коментира и случая с починалото 3-годишно дете в София:

Днес следователите са влезели, иззели са записи, рецепти, документи разпитали са родителите, свидетели. Родителите са снимали буквално в какво състояние е детето. Снимали се как се държат секретарките на шефовете на болниците. Потресен съм и затова са ми толкова резки решенията.

Припомняме, че днес премиерът нареди директорите на три болници - Педиатрията, ''Лозенец'' и ''Пирогов'', да бъдат отстранени. По-късно д-р Димитър Русинов, както и шефът на "Пирогов" - проф. Асен Балтов потвърдиха, че са временно отстранени до приключване на процесуално-следствените действия. Отстранена е и д-р Георгиева - лекарката, която е приела детето в Педиатрията. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама