Ясен Тодоров: Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако бъде избран за шеф

08:17, 20 ное 19 25 1910 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сотир Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако бъде избран за шеф. Това каза бившият председател на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров пред bTV за кандидатурата на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров за шеф на антикорупционната комисия.

Радвам се, че парламентът номинира г-н Цацаров. Аз лично бях от хората, които преди години го предложиха за главен прокурор. Никой не оспорва неговите професионални качества. Той е работил с членовете на КПКОНПИ и мисля, че ще влезе с летящ старт. Има още една кандидатура на партия "Воля" на действащ депутат, който аз лично не познавам, каза Тодоров.

Последен ден депутатите да излъчат свой кандидат за шеф на КПКОНПИ

Състезание ще има при всички случаи дори кандидатът да е само един, защото това е състезание на идеи. Това е назначение от парламента. Законът предвижда то да се прави от народните представители. Досега никога правосъдният министър не е предлагал кандидатура, макар че законът го предвижда. Това е, за да няма спекулации, че това е политическо назначение, допълни той.

По думите му изборът на Гешев за главен прокурор не е бил предизвестен, тъй като е трябвало да се докаже пред съдийската колегия. Тодоров определи като "смешно" твърдението, че е имало заплаха от страна на Иван Гешев към съдия Дишева. И подчерта, че не вижда причина президентът Румен Радев да даде решението на Конституционния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама