Болница "Проф. Иван Митев": Няма забавяне в приема на детето, което почина в София (ОБНОВЕНА)

17:44, 18 ное 19 / Общество 25 2197 Topnovini
1

Публикувана: 16.35 Обновена: 17.44

„.Няма забавяне в приема и лечението на тригодишното дете, което почина миналата седмица в София“, съобщи пред БНР д-р Димитър Русинов, директор на Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев".

Майката на починалото дете разкри коя е лекарката, отказала да го приеме в болница

По думите на д-р Елена Георгиева, която според родителите на починалото 3-годишно дете, е отказала хоспитализиране каза пред bTV, че детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

В края на миналата седмица родителите на детето подават сигнал до bTV, че са са потърсили помощ в три болници – „Проф.Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“, без да се вземат мерки за лечение на детето и то почива в „Пирогов“.

Първият и единствен прием на тригодишното момченце в Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“ е в 12:20 часа -  там са му направени изследвания и детето е настанено за лечение, съобщи д-р Димитър Русинов, директор на болницата:

Детето е преценено, че е за болнично лечение, но не за интензивно лечение и е започнато да се обработва, т.е. да му се правят изследвания – в 12:30 часа има кръвна картина, резултатът от нея показва, че има възпаление, поради което му е направена рентгенова снимка на белия дроб, която не показва отклонение, детето в момента без температура. Но, така или иначе, се организира приемът и то се приема в болницата.

Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

След 16:30 часа състоянието на детето рязко се влошава. Вторите изследвания сочат за тежка пневмония. „Детето е интубирано и колега от „Пирогов“ го прехвърля към спешната болница. Няма забавяне в лечението на детето“, посочи доктор Димитър Калайков, заместник-директор в болницата:

„Първото им потърсване на помощта е в 12:20 часа, обработва се детето -  кръвна картина, рентген, преглежда се, снима се анамнезата и т.н. Търси се място, където да бъде прието  - то  е прието към 13:30 часа, но в историята на заболяването пише 14:10 часа“.

Здравният министър разпореди спешна проверка на трите болници, резултатите се очакват до сряда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани