Радан Кънев: Борисов да не намесва името ми в провала си с АМ „Струма“

14:15, 18 ное 19 / Политика 25 1108 Topnovini
1

Евродепутатът Радан Кънев изпрати своя позиция по отношение на Петицията в Европарламента от 2018 г. за спирането на участъка от магистрала „Струма”, минаващ през Кресненското дефиле.

В Европейския парламент има петиция от месните хора в Кресна, но нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не засяга околната среда, а призовава за защита на дребния бизнес – тема, която е важна и чувствителна за нас от център-дясното. В интерес на България е тази петиция да бъде разгледана бързо, за да бъде дадена правна сигурност за труда на предприемчивите български граждани“, посочва Кънев.

По думите му петициите в Европейския парламент не могат да спрат одобрен проект. „Проблемът с АМ „Струма“ няма нищо общо с петициите. Проблемът на АМ „Струма“ е, че не е одобрен. А не е одобрен, защото има много пропуски и дефекти“, посочва още той.

Джамбазки: Зелени изнудвачи искат да попречат на строежа на „Струма” през дефилето

В позицията на евродепутата Европейската комисия е казала на Борисов, че с АМ „Струма“ проблемите не са само с екологията:

- Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) не отговаря на проекта;
-  Завишаването на разходите по проекта създават съмнение за злоупотреба с финансовите средства;
- Безопасността на водачите и пътниците не е гарантирана, дори напротив. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкова завои създава риск за увеличаване на жертвите;
- Жителите на Кресна ще станат жертва на постоянния стрес през града им да минава натоварена автомагистрала.

Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за данък върху самолетните билети с държави, които имат обратен на българския интерес. Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов създава фалшиви новини, заблуждава българските граждани и търси изкупителна жертва, която да е виновна за собствената му управленска немощ“, коментира Радан Кънев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани