Повече от 60 задържани в протеста на „жълтите жилетки” в Париж

17:30, 16 ное 19 / Свят 25 2336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на задържаните в протеста на „жълтите жилетки” в Париж надхвърли 60 човека, съобщи префектът на полицията пред медиите.

Днес във френската столица се провеждат едновременно няколко акции, свързани с годишнината от възникването на движението на „жълтите жилетки”.

Участниците в тях строят барикади, влизат в сблъсък с полицията, която няколко пъти използва сълзотворен газ.

По информация на РИА Новости, на площад „Италия” полицаите са хвърлили гранати със сълзотворен газ. Хората, голяма част от които били без защита, се опитали да се скрият, започнали да кашлят и да плюят от газа.

Няколко човека изгубили съзнание. Пристигналите на помощ доброволци успели да ги покрият със защитни покривала и да ги отнесат с носилки. След този случай протестиращите се нахвърлили срещу силите на реда.

Задържаха 90 души на протеста на "жълтите жилетки" в Париж

Мащабните протести на „жълтите жилетки” започнаха преди година във Франция с искане да не се повишават данъците и цените на бензина. Участниците в тях облякоха светлоотразителни жилетки, които шофьорите задължителна трябва да притежават.

Съботните протестни акции бързо се превърнаха в традиционни и често са придружени от безредици и сблъсъци с полицията.

По информация на правителството, за една година заради протестите на „жълтите жилетки” Франция е загубила 2,5 милиарда евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама