Боил Банов: Играта е срещу мен, министерството и престижа на ГЕРБ

09:07, 15 ное 19 / Политика 25 2087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това е лична, гадна, мръсна вендета. Водим дела неслучайно, някой ги е спрял на трета инстанция - играта е срещу мен, срещу министерството и срещу престижа на ГЕРБ. Това заяви министърът на културата Боил Банов пред bTV по повод скандала за обжалването на неустойката за ремонта на Ларгото в центъра на София на стойност 750 000 лева.

Това не е случайно, когато аз съм притиснат до стената, това е нарочен акт. Няма да оставим на ниво дисциплинарни уволнения за виновния този случай.

Боил Банов посочи, че знае много добре откъде идват атаките срещу него, но не посочи имена, ставало дума за "някакъв невероятен интелект", а политиците, които разнасяли скандала, били пощенска кутия на случая. 

Боил Банов: Сценарият е да ми падне главата

Той си знае, знам го много добре кой е с всичките му свинщини и той ще продължава нататък. Толкова е гнусно това. Ще подам сигнали в прокуратурата - така отговори Банов на въпроса дали ще подава оставка.

Срокът за обжалване не съм го пропуснал аз, допреди 2-3 дни целият екип на министерството знаехме, че чакаме делото във ВКС. Ние сме уведомени в министерството, че молбата е подадена и чакаме делото. Ние не сме знаели, че юридическият отдел на Министерството на културата е подал молбата за обжалване един ден след изтичане на крайния срок, посочи още министърът.

Банов обясни, че става дума за двама души от юридическия отдел на министерството - директора на дирекцията и още един човек, който представлява интересите на министерството в съда юридически. Минаха 7 месеца - в тях ние знаем, че чакаме насрочване на делото. Сега се прави вътрешно разследване, след като се разбра, че срокът е просрочен.

БСП: Борисов да иска оставката на Банов моментално

Това не е случайно - след онзи невероятен натиск, в момент, когато мен ме разследва прокуратурата и изведнъж се забавя с един ден срокът за подаване на документите. Представяте ли си, ако това беше станало по време на изборите, какво щеше да стане, попита още министър Банов.

Ако е злонамерено изпускане на срока, каква е логиката - хипотезата на болен мозък е версията, че аз може да искам да спре делото. Защо да искаме да опростим тези 750 хиляди лева, та нали ние водим дела толкова много време, посочи още Банов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама