Ето защо се возим грешно на ескалатори

20:40, 16 ное 19 / Любопитно 25 2827 Шрифт:
Topnovini

Оказва се, че може да бъркаме много простички неща системно, като това как да си сварим яйце или да се возим на ескалатор. Тук ще говорим за второто. Според компанията производител на въпросните устройства Otis Elevator Company, хората ползват продукта им напълно погрешно.

Не трябва да се изкачваме по движещ се ескалатор. Едната причина е безопасността - според проучване в САЩ, 10 хил. Човека на година се нараняват по този начин. Втората - че по този начин ескалаторите се амортизират много по-бързо. Има и трета - изкачващи се или слизащи хора по движещ се ескалатор намаляват скоростта му.

А някой знае ли, че е препоръчително да се возим на ескалатора в средата му, като се хванем с две ръце за перилата? Така е най-безопасно напук на правилото, че трябва да стоим отдясно, за да може вляво да преминават бързащите. Но тях споменахме в горния параграф...

Още няколко кратки правила от Otis Elevator Company: не се надвесвайте; не сядайте на ескалатора; бастуните и детските колички са за асансьора, не за ескалатора; внимавайте с дълги дрехи и развързани връзки, които могат да се заплетат в стъпалата; децата трябва да се държат задължително от възрастен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама