"McDonalds" с мерки за ограничаване на пластмасата в европейските си ресторанти

11:10, 14 ное 19 / Свят 25 2023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямата верига за бързо хранене в света обяви, че ще увеличи темповете, с които ще намали до минимум употребата на пластмаси в своите ресторанти в Европа.

"McDonalds" представи нова опаковка за сладоледите, които продава. В момента те се дават на клиентите в купичка за еднократна употреба и пластмасова капачка. Само премахването на капачките ще спести 1200 тона пластмаси в Европа годишно, изчислява "McDonalds".

Мерките на голямата американска фирма са провокирани от новото законодателство в Европейския съюз. Брюксел въвежда нови правила, за да намали количеството пластмаси, които завършват цикъла на употреба на сметищата. Очаква се забраната на около 10 масови продукта, които не подлежат на рециклиране, като пластмасовите сламки за напитки.

"McDonalds" обяви, че вече няма да слага пластмасови капачки и на чашите с напитки. Във Франция, която е ключов пазар за компанията в Европа, се въвеждат нови капачки за чаши, произведени от фибри. Компанията твърди, че така ще спести употребата на 1100 тона пластмаси годишно.

"До 2025 година предвиждаме всичките ни опаковки да са от материали, подлежащи на рециклиране. Пак в същия период, във всеки един от нашите 37 000 ресторанти, ще има място за рециклиране.", казват от "McDonalds".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама