Водният режим в Перник с нов график

12:40, 13 ное 19 / Общество 25 1176 Topnovini
1

Перник е заплашен от воден режим. Новият кмет на града Станислав Владимиров върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим в града, тъй като според него той е твърде драстичен.

От 18 ноември перничани трябваше да имат вода само в часовете между 16 и 22 часа заради критично ниското ниво на язовир "Студена", но графикът днес претърпя промяна.

Перник и Радомир пред воден режим

След продължила близо два часа среща между областния управител на Перник Ирена Соколова, кмета на Перник Станислав Владимиров и управителя на ВиК - Перник Иван Витанов те взеха решение от 18 ноември от 08.00 часа сутринта до 20.00 часа вечерта перничани няма да имат вода. Предстоят нови срещи между управата на Перник и управата на ВиК.

60 000 човека ще са засегнати от режима на водата в Перник

Разгледа се вариантът да се прехвърли вода от яз. "Долна Диканя" към яз. "Студена". Разгледа се вариант да се повиши количеството на постъпващата вода, Владайския канал към яз." Студена", коментира урпавителят на ВиК-Перник.

Премиерът Бойко Борисов се е обадил лично на кмета на Перник и му е заявил, че ще подпомага по всякакъв начин чрез работата на министерствата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 46 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.