Как Ема Уотсън заслужи ролята си в „Хари Потър“

21:40, 13 ное 19 / Любопитно 25 2295 Topnovini
1

Не е нужно да ви казваме, че Ема Уотсън е една от най-големите звезди в Холивуд още от дете. Феновете на сагата за магьосници познават Уотсън като Хърмаяни Грейнджър - умната и понякога вманиачена вещица от мъгълски произход, която е една трета от водещото трио във филма, заедно с Хари Потър (Даниел Радклиф) и Рон Уизли (Рупърт Гринт). Преди „Хари Потър и Философският камък“ тя е просто нормално момиче с големи мечти.

„Като дете обичах да бъда на сцената. Обичах да пея, обичах светлините, обичах адреналина и емоцията“, казва Уотсън пред "W Magazine". „Дори обичах да изучавам тенденциите. Бях напълно вманиачена“. Именно тази обсебваща природа в крайна сметка довежда до прослушването на актрисата за първата й филмова роля. С помощта на нейните преподаватели в театъра, които предлагат Уотсън на агенти, които участват в кастинга за филма. За щастие на феновете на книгите и филмите тя получава ролята.

Когато се стига до реалното прослушване за Хърмаяни, това било доста стресиращо и разточително, особено за деветгодишно дете, но на Ема й харесало. „Бях луда. Имах осем прослушвания и буквално седях до телефона вкъщи, за да чакам всяко обаждане. Когато ме повикаха за деветото прослушване, бях като, „УАУ, ДЕВЕТО“!“, споделя още тя.

„Извикаха ме в кабинета на продуцента Дейвид Хейман и той каза, че съм „предпочитаният“ кандидат за ролята. Преди да успея да осмисля какво означава „предпочитан“ те направиха снимка на Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и мен, и съобщиха на медиите, че сме били избрани за „Хари Потър““, продължи тя. „Когато се прибрах, отвън вече ме чакаше пресата. Преместихме се направо в хотел“.

Прочетете още от спомените на Ема Уотсън тук!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани