Фандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете

08:41, 13 ное 19 / Политика 25 2976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Изборите бяха много тежки. За съжаление, през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговорът за града, разговорът за идете за проектите за града с други теми, които нямаха нищо общо с изборите за кмет на София", каза в студиото на сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Понякога трудната подкрепа е по-важна и няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете", каза кметът на града.

По време на кампанията се чуха доста критики срещу новия-стар кмет на столицата. Опонентката й Мая Манолова поиска касиране на изборните резултати. "Стана ясно, че г-жа Манолова има съвсем различна битка, съвсем различни цели. Тя ясно заяви своята позиция, още повече води непрекъснато битки на национално ниво и в момента продължава, но това е нейна тактика и стратегия, нейна работа. За мен са важни проектите за София", каза Фандъкова.

"Разделям транспорта - на сектор Строителство и сектор Транспорт. Освен това ще създадем сектор Дигитализация на процесите в града. Досегашният изпълнителен директор на общинската дирекция за инвестиции Влади Данаилов ще я управлява. Надявам се много бързо да предвижим тази реформа, която е важна за хората и за бизнеса в София", каза Фандъкова.

Фандъкова: Бъдещето на София е по-важно от политическия рейтинг

Тя заяви, че още преди насрочването на първата сесия на местния парламент е провела срещи с представителите на всички политически сили. "Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти с всеки един от тях, но няма да подкрепя безпринципни договорки. Разчитам на подкрепата на Борис Бонев", заяви Фандъкова.

При изготвянето на бюджета за догодина кметът заяви, че очаква подкрепа от партиите в дясно.

Във вторник Елен Герджиков от групата на ГЕРБ беше избран отново за председател на Столичен общински съвет след тайно гласуване, при което събра 33 гласа „за“. Освен него кандидати бяха Милка Христова от БСП и Методи Лалов от "Демократична България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама