Новият кмет на "Младост" проверява финансовото състояние на района

16:06, 12 ное 19 / Политика 25 1541 Topnovini
1

Едно от първите неща, които ще направя, сядайки на кметския стол в „Младост“, е да предизвикам проверка от Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), които да проверят финансите на общината от изминалите години. В това време започвам да се срещам с гражданите на „Младост“. Разговорите ще се провеждат всеки четвъртък. Това каза за БГНЕС новоизбраният кмет на „Младост“ арх. Стефан Стефанов, който днес положи клетва пред Столичния общински съвет и официално встъпи в длъжност.

„Младост” излиза на протест заради заградена зелена площ

„Всеки ден, след работно време, ще бъда в едни неофициални срещи с неформалните лидери на нашите квартали. В следващите два до три месеца ще видим всички характерни проблеми и точки на нашите междуквартални пространства. След като направим този външен екип с гражданите, тогава и ние ще покажем нашата програма за следващите четири години и същите тези хора ще могат да ни контролират. Всеки месец в читалището в „Младост 1“ ще се провеждат заседания на обществения съвет или т.нар. местен парламент, който ще създам“, обяви Стефанов и заяви, че ще създаде нов модел на управление на общината като въвлече гражданите в управлението й, а не да продължават да бъдат странични наблюдатели.

„Младост” на протест срещу Център по наркомании

Попитан каква е личната му кауза като кмет, той отговори, че иска хората да повярват, че е възможно гражданите да решават кое е важно за квартала им и какво не.

„Личната ми кауза е хората, които живеят в „Младост“ да разберат, че има за какво да повярват. Управлението, което ще бъде в района ще е изцяло в техен интерес“, коментира новият кмет.

Стефанов обяви още, че първият нов паркинг се очаква да стане факт още преди нова година.

„Той ще е от тези, които са определени за това. Те са външни и наземни. Заедно с хората ще решим с кои видове паркинги да започнем“, заяви той и обеща, че ще работи и за развитието на кв. „Полигона“, в който, в момента, няма детски градини, хранителен магазин и в него се влиза от две улици. Стефанов обеща това да се промени. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани