Увеличават заплащането за нощен труд на полицаите

15:41, 12 ное 19 / Политика 25 1885 Topnovini
1

Проектобюджетът на МВР за следващата година дава възможност заплащането на нощния труд на полицаите да бъде увеличено от 25 стотинки на 1 лев на час, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Ловеч, където откри реновираната сграда на Районното управление в града.

Десетки служители на МВР се събраха на протест за по-високо заплащане на нощния труд

По думите му, това е най-големият бюджет за държавно ведомство през последните години, но 90% от средствата отиват за заплати. С новия бюджет се гарантира 10% увеличение върху основната заплата на служителите на МВР.

Маринов: Имам подкрепата на премиера, за да увеличим заплащането на полицаите за нощен труд

"Нашата идея беше да вкараме полагането на извънреден труд в рамки, защото то също струва пари и голяма част от парите за персонал отиваха за извънреден труд, така че с това редуциране се надявам с преразпределение и от парите, които са отпуснати в новия бюджет, да успеем да повишим заплащането на нощния труд, да направим една стъпка, която на този етап да даде едно сравнително нормално заплащане на този труд. На този етап в рамките на 1 лв на час ще успеем да се справим, като пак казвам, продължаваме работа така, че той да получи едно адекватно заплащане", заяви Маринов, цитиран от БНТ.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 46 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.