Еврохолд оспори забраната на сделката с ЧЕЗ 

15:22, 12 ное 19 25 2067 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еврохолд България ще защитава интересите на своите над 9000 акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията за забрана на сделката с ЧЕЗ Груп, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите задължения, съобщи БГНЕС.

Еврохолд вече внесе жалба в Административен съд – София област. Чешката енергийна група също предприе административни мерки срещу решението на българския регулатор.

КЗК не разреши на „Еврохолд“ да купи ЧЕЗ

Еврохолд запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си.

Създаденият от Еврохолд енергиен борд, който включва утвърдени международни и български енергийни експерти, продължава да работи за реализация на стратегията за развитие на ютилити бизнеса на холдинга в ЮИЕ.

„Еврохолд“ даде на КЗК още документи за сделката с ЧЕЗ

Компанията вече обяви, че има сключен договор за 335 млн. евро с ЧЕЗ - Прага. Парите за сделката ще бъдат осигурени от две глобални банки и собствен капитал, а от холдинга обмислят да поканят представител на държавата в борда на електроразределителното дружество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама