За трети път Елен Герджиков оглави СОС  

13:23, 12 ное 19 / Общество 25 1887 Даяна Дюлгерова
1
2
3
4
5
6
7
8

За трети пореден мандат Елен Герджиков ще бъде председател на Столичния общински съвет. Той застана на председателското място през 2011 г., когато Йорданка Фандъкова спечели местните избори. За заместници са избрани Милка Христова от БСП, Иво Христов от ГЕРБ, и арх. Борислав Игнатов от „Демократична България“.

При тайното гласуване той получи 33 гласа „За“. Кандидатът на БСП Милка Христова е подкрепена от 15 гласа, а Методи Лалов от „Демократична България“ с 12.

Пред журналисти Елен Герджиков заяви, че ще направи всичко възможност новият общински съвет да работи по-прозрачно. Предстои да бъде и приет нов правилник на работа.

Преди гласуването кметът, районните кметове и общинските съветници положиха клетва, че ще работят в интерес на гражданите. Политическите групи и независимите кандидати представиха основните си приоритети на работа. Празничен молебен беше отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит.

Какво ни обещаха новите общински съветници?

По традиция първото заседание се ръководи от най-възрастния съветник, а в случая това е Грети Стефанова от "Демократична България". Тя призова общинските съветници да покажат, че в политиката има морал.  

В началото на заседанието областният управител на София Николай Пехливанов призова новите членове на местния парламент да работят в интерес хората и с мандата си да подобряват качеството на живот на софиянци. Председателят на ОИК-София Полина Витанова им пожела да оправдаят доверието на гражданите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани