Burger King пусна в Европа хамбургери с месо на растителна основа

12:45, 12 ное 19 / Любопитно 25 2220 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Веригата за бързо хранене Burger King пусна в Европа хамбургери с месо на растителна основа, съобщи "Associated Press".

Burger King ще работи с холандската компания The Vegetarian Butcher за създаването на новия Rebel Whooper на соева основа, който ще се предлага в 2400 ресторанта в Европа. Основаната през 2007 г.  The Vegetarian Butcher произвежда от растителни протеини пилешко месо, кренвирши за хот дог, наденички, дори риба тон, а продуктите ѝ се продават в 17 страни в Европа.

Burger King посочи, че от месеци работи с The Vegetarian Butcher, за да приспособи рецептата и да гарантира, че кюфтетата за хамбургерите имат типичния вкус на месо, печено на скара, с което веригата е известна, допълва "Finantial Times".

Тази пролет Burger King вече представи хамбургер с месо на растителна основа - Impossible Whooper, който се превърна в хит в Америка. Хамбургерът привлече много нови клиенти на Burger King отвъд океана и веригата вече работи по нови негови варианти. В Европа обаче Burger King няма да заложи на него, защото заради наличието на генномодифицирани съставки, той не е одобрен за продажба на Стария континент.

„Предвид позитивните реакции на продукта в САЩ и нарастващото търсене в Европа, Burger King реши да пусне този нов вид хамбургер в Европа възможно най-скоро“, се казва в изявление на веригата за бързо хранене.

Данни на Euromonitor International показват, че за последните 5 години в Източна Европа продажбите на заместители на месо с растителен произход са се увеличили средно с 22% годишно, а в Западна Европа – с 13 %. Така Старият континент изпреварва и САЩ, където продажбите нарастват средно с 12% на годишна база.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама