Караниколов: Икономическите показатели на България се завишиха в последните няколко месеца

13:50, 10 ное 19 / Политика 25 1123 Topnovini
1

„Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година”, това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНР.

„Чисто икономическите показатели за тази година ни дават спокойствие, че бюджетът ще е изпълним и за следващата година. Една реформа не може да се случи с едни пари и с един бюджет'', категоричен беше той. 

Горанов: Бюджет 2020 е добре балансиран

''Когато говорим за реформи, трябва ясно да си отговорим на един въпрос – е ли само държавата и държавните институции тези, които трябва да искат реформи. Когато започнем определени реформи в сектори, много често част от обществото не е съгласно с тези реформи“, каза Караниколов.

„Считам, че в бюджета има реформи, има завишение и в приходната, и в разходната част, а и съм сигурен, че ние сме готови да посрещнем това забавяне в икономиката, което се наблюдава в последните няколко месеца“, продължи министърът.

„Към момента не можем да говорим за криза”, категоричен е Емил Караниколов. По думите му България може да отговори на всякакви забавяния в икономиката. „Наистина имаме балансиран, но работещ бюджет”, добави категорично той.

„Кризата няма да тръгне от България”, подчерта още икономическият министър. По думите му в момента несигурността и забавянето идва в голяма степен от геополитическите отношения между глобалните сили, както и от Brexit.

Караниколов: Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза

„Икономическите показатели на България се завишиха в последните няколко месеца, българската икономика работи стабилно, но ние сме част от нещо голямо. При криза основното нещо, което първо ще забележим, което в момента в България не се случва, е да започнат съкращения, т.е. хората да излязат от работа и да се възползват от социалните процедури. Тук имаме буфер. Другото, което държавата трябва да осигури, за да налее свежи пари в икономиката, е примерно пари за инфраструктурни проекти“, коментира Емил Караниколов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 82 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.