Горанов: Бюджет 2020 е добре балансиран

16:30, 07 ное 19 / Политика 25 973 Topnovini
1

„Бюджет 2020 е добре балансиран”, заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на съвместно заседание на три комисии в парламента – бюджетна, социална и здравна, на което се обсъжда финансовата рамка за следващата година, съобщи БГНЕС.

Сред набелязаните цели в Бюджет 2020 са увеличение на разходите за средно образование, удвояване на учителските заплати, инфраструктура с фокус в Северна България, увеличение на разходите за отбрана.

Пламен Димитров за Бюджет 2020: Има увеличение на заплатите, но не за всички

„Това са приоритети, които имат нужда от дългосрочна стратегия, за да бъдат постигнати. Ако липсват съществени изненади в бюджета, за мен е добра новина“, каза Горанов.

Запитан дали се предвижда увеличение на пенсиите, Горанов отговори, че това може да стане факт само когато нараснат доходите на работещите. „Никаква друга формула не е работеща, другото е краткосрочно решени, граничещо с популизъм. Защото, това означава дестабилизиране на пенсионната система в краткосрочен период и формиране на нови огромни задължения за държавата“, каза още Горанов.

Акцент на деня: Бюджет 2020 - повече пари, но без реформи

"Подобряване на условията в спешната помощ, диагностиката и профилактиката са основните цели на здравеопазването, заложени в Бюджет 2020", заяви по време на съвместното заседание ресорният министър Кирил Ананиев.

Здравният министър отчете, че с бюджета на министерството за следващата година ще бъдат заделени повече средства за Спешната помощ, ремонти на лечебници в труднодостъпни райони, за увеличение на заплатите на служителите в системата. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 132 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.