Цветанов за срещата Борисов-Тръмп: Премиерът трябва да бъде добре подготвен по енергийните проекти

10:15, 10 ное 19 / Политика 25 1044 Topnovini
1

''Визитата на премиера Борисов в Белия дом е признание за политическите решения, които взехме във връзка с модернизацията на българската армия, а това е свързано със закупуването на F-16'', това заяви Цветан Цветанов в ефира на bTV по повод предстоящото посещение на премиера Бойко Борисов в САЩ. 

''Добре е, че премиерът ще отиде във Вашингтон, защото там все пак България постигна много през последните години в сферата на сигурността'', каза той. 

Цветанов заяви още, че по време на срещата трябва да се говори по теми, свързани с енергийната диверсификация, защото в момента това е една от темите, актуална за ЕС и нашите стратегически партньори в САЩ.

Захариева: Вече се работи интензивно върху срещата Борисов-Тръмп

''Смятам, че премиерът би трябвало да бъде максимално добре подготвен по енергийните проекти. България трябва да бъде много по-активна, защото догодина Естония ще бъде домакин на председателството и смятам, че там можем да намерим действително силната подкрепа на САЩ и на силна обединена Европа'', допълни Цветанов.

Цветан Цветанов: Борисов да не се сърди, искам да му помогна, защото го подвеждат

''Трябва да си очертаем правната политика за така наречената диверсификация, защото това, което наблюдавам през последните няколко месеца е, че увеличаваме зависимостта си от Русия. Смятам, че за 30 години демокрация трябва да вървим към истинската и силна обединена Европа'', заяви още Цветанов. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 78 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.