Почина Павел Васев

19:52, 08 ное 19 25 6645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 68-годишна възраст почина дългогодишният директор на Народен театър "Иван Вазов" Павел Васев.

Павел Васев е прекарал четири инсулта, състоянието му е стабилно

Павел Васев е починал днес след продължително боледуване. Сръбната вест съобщиха от Народния театър. Първата ни сцена изказва искрени съболезнования на семейството и близките му!

Премиерът Борисов също изказа искрени съболезнования на близките на Павел Васев. 

„Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев – един изключителен човек на културата и прекрасен приятел, смъртта ни го отне без време и няма думи, с които да изразя дълбоката си мъка“, заяви тази вечер председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

„Павел беше посветен на културата с душа и сърце, той беше необикновена личност, беше моторът на идеи, които ще останат завинаги в българската духовност. С него ме свързваше искрено приятелство от десетилетия, Павел беше вдъхновен пример за това как човек може да служи безрезервно на една кауза. Толкова много усилия положихме, за да го спасим от коварната болест, но уви. Скърбя дълбоко, отиде си от този свят още един мой скъп приятел. Почивай в мир, Павка!“, каза още Вежди Рашидов. 

Павел Васев беше директор на Народния театър "Иван Вазов" от 2009 до началото на 2015 година. След пенсионирането си Васев стана изпълнителен директор на Националния филмов център до провеждането на конкурс. Той беше ръководител на Българския културен център в Москва.

Носител е и на национални и международни награди за документално кино, отличия за професионална дейност, както и на орден "Кирил и Методий" - първа степен.

Поклон пред паметта му!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама